Din lokale renholdspartner
meny
lukk Close
Wave Wave

Ta kontakt med oss i dag! Close

Jeg ønsker tilbud på
Rengjøring
Kantine
Vaktmester
Handyman
Jeg er jobbsøker
Send
Array ( [0] => http://www.crystalfacility.no/nyheter/1-av-4-renholdsbedrifter-er-ikke-godkjent )
Image

1 av 4 renholdsbedrifter er ikke godkjent

Publisert dato: 04.05.2018
Ifølge Arbeidstilsynet var det i januar 2017 var det 3879 offentlig godkjente renholdsvirksomheter. På samme tid var det 1245 virksomheter (som var aktive i enhetsregisteret) som hadde status som ikke godkjent. Arbeidstilsynet arbeider med å redusere tallet, men de har en tøff jobb fremfor seg.
 

Sosial dumping - Renholdere som fikk lønn ned mot 20 kr timen

 
«Noen fikk lønn ned mot 20 kr i timen, og hadde altfor lange arbeidsdager. Renholderne måtte stå til disposisjon for arbeidsgiver nesten hele døgnet.» sier Nina Green i et intervju med Renate Green.
 
Mange renholdere i slike virksomheter kan heller ikke ta ferie, og har ikke krav på sykepenger eller sosiale goder dersom noe skulle skje.
 

Det er innkjøpers ansvar å sjekke om bedriften de ønsker å bruke er godkjent

 
Selv om arbeidstilsynet arbeider med å redusere antallet useriøse renholdsbedrifter, må du som kjøper renholdstjenester undersøke at bedriften du bruker eller ønsker å benytte deg av, er godkjent. Fra juli 2018 gjelder det også private innkjøpere av renhold, skriver Aftenposten.

Det ikke alle er klar over er at leverandøren de bruker kan leie inn «underleverandører» til å utføre arbeidet. Det samme kan underleverandør gjøre: Leie inn nok en underleverandør til å utføre arbeidet. Den største utfordringen for deg som innkjøper er at du ikke bare må sørge for at din leverandør er godkjent – du må også sørge for at alle underleverandørene er det.

Renholdsportalen har utviklet en guide for deg som skal kjøpe renholdstjenster.
 
 

Crystal Facility – vi bryr oss om både kunder og ansatte

 
Crystal Facility AS er en offentlig godkjent fasilitetsbedrift med hovedfokus på renhold og hygiene. Vi bryr oss om både kunder og ansatte.
 
Vi har rutiner som er i samsvar med alle lover og regler, men gir også noen ekstra goder til våre ansatte: Vi gir regelmessig faglig påfyll for våre ansatte og lærer de norsk mens de er på jobb.


 
Les artikkelen om Crystal Facility og norskkurs i Dagsavisen her.
 

Kilder

2017/4628, eInnsyn, «Henvendelse vedrørende antall godkjente renholdsvirksomheter i Norge»

https://renategreenblog.files.wordpress.com/2015/12/reportasje-renholdrikgitgggg2.pdf
Del dette:
Twitter Facebook Google Linkedin
Forrige sak
Tilbake til nyheter
Neste sak